02 410 21 54
Nl
Fr En

Verwijderen, neutraliseren en reinigen van mazouttanks In Brussel en Vlaams Brabant

De onderneming La Vidange Loiseau staat ten dienste van haar klanten voor de neutralisatie en reiniging van een mazouttank. Onze teams van erkende experts bieden een professioneel werk en een certificaat dat verklaart dat de werken in fasen werden uitgevoerd volgens de geldende normen.

Eliminatie en neutralisatie van een mazouttank

Wilt u overstappen van een verwarmingssysteem op stookolie naar een installatie die gas en een warmtepomp gebruikt? Dit impliceert het buiten dienst stellen van uw mazouttank. De schoonmaak en neutralisatie ervan moeten verplicht worden uitgevoerd door een gespecialiseerde overneming die beschikt over de vereiste goedkeuringen.

Met bijna 60 jaar ervaring in de sector van ruiming en ontstopping van leidingen, staat de onderneming La Vidange Loiseau ten dienste van particulieren en professionals om de schoonmaak en neutralisatie van een mazouttank tot een goed eind te brengen.

De teams beschikken over de goedkeuringen die vereist zijn in alle regio’s van België en bieden interventies in alle veiligheid en volledig in overeenstemming met de geldende voorschriften. Ze staan ten dienste van hun klanten in het zuiden van Brussel en het noorden van Vlaams-Brabant. Aan het einde van de werkzaamheden overhandigen ze u een officieel attest.

Een kwalitatieve service voor elke prijs

De neutralisatie van een mazouttank wordt anders uitgevoerd, afhankelijk van de lokalisatie van uw systeem :

Bovengrondse mazouttank :

Als eerste stap moet de brandstof uit de tank worden verwijderd en in alle veiligheid, in een ADR-vrachtwagen, worden vervoerd naar een adres van uw keuze. Vervolgens gaat La Vidange Loiseau aan de slag met de schoonmaak van de tank voordat de afval wordt verwerkt en afgevoerd.

Ondergrondse mazouttank :

Een ongebruikte ondergrondse mazouttank moet verplicht naar behoren worden geneutraliseerd om vervuiling te voorkomen en alle risico’s te vermijden. In de eerste plaats moet de tank worden leeggemaakt (met de mogelijkheid om de brandstof naar een plaats van uw voorkeur te vervoeren). Daarna volgt een grondige reiniging. Als dat is gebeurd, volgt de neutralisatie. Hiervoor wordt de tank gevuld met een polyurethaan schuim.

Zodra de mazouttank is geneutraliseerd of geëlimineerd, overhandigt de La Vidange Loiseau u het officiële attest van de uitdienstneming van uw tank in overeenstemming met de wetgeving.

Reiniging van uw mazouttank

Als erkende onderneming, uitgerust met alle nodige materialen en installaties, is La Vidange Loiseau ook in staat om een reiniging van uw mazouttank tot een goed einde te brengen met het grootste respect voor de wet en het milieu.

 • Door het schoonmaken van een mazouttank kan de goede werking worden geoptimaliseerd en kan water en/of vuil worden afgevoerd.
 • De teams van experts van de onderneming gebruiken in de eerste plaats een ADR-vrachtwagen, ontworpen voor het vervoer van brandbare stoffen, voor het leegmaken van uw tank.
 • De inhoud wordt vervolgens teruggewonnen met een minimaal brandstofverlies.
 • Uw tank wordt vervolgens grondig gereinigd met een systeem dat water onder hoge druk spuit en substanties en vuil opzuigt dankzij het gebruik van doeltreffende producten.
 • Zodra de tank is schoongemaakt, wordt uw mazout terug naar binnen gepompt en kan uw verwarmingssysteem opnieuw profiteren van een optimale werking.
 • La Vidange Loiseau neemt de taak op zich om vuil en andere substanties af te voeren naar erkende verwerkingscentra en levert u een officieel attest.

Neem contact op met ons bedrijf via telefoon, e-mail of door het contactformulier in te vullen voor al uw vragen naar informatie.

Onze diensten nodig ?
Neem contact op met ons op 02 410 21 54 of via info@lavidangeloiseau.be

Ons interventiegebied

La Vidange Loiseau is beschikbaar voor particulieren en professionele bedrijven in het zuiden van Brussel en het noorden van Vlaams-Brabant :

 • Brussel :
  Oudergem, Brussel (stad), Etterbeek, Evere, Vorst, Elsene, Laken, Schaarbeek, Sint-Gillis, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe
 • Vlaams-Brabant :
  Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Halle, Hoeilaart, Linkebeek, Machelen, Meise, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel,Tervuren, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem...

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om een goede werking van de website te garanderen, u kunt onze juridische informatie en ons privacybeleid lezen voor meer informatie.